Kilde ble beste norske i Val Gardena

Aksel Lund Svindal under verdenscuprennet i super-G i italienske Val Gardena fredag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.
Aksel Lund Svindal under verdenscuprennet i super-G i italienske Val Gardena fredag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal begge gjorde kostbare feil, var det Alexander Aamodt Kilde som ble beste norske på 4.-plass i super-G i Val Gardena.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde kjørte en grei omgang og var 22 hundredeler bak vinneren Josef Ferstl, som ordnet Tysklands første verdenscupseier i super-G på 26 år.

Østerrikerne Max Franz og Matthias Mayer ble nummer to og tre. De var 0,02 og 0,10 sekunder bak vinneren i mål.

Rennet ble avbrutt to ganger, siste gang etter 38 startende. 42 av de påmeldte fikk ikke anledning til å sette utfor, blant dem Stian Saugestad og Rasmus Windingstad.

Forrige tyske seier i super-G kom ved Markus Wasmeier i 1991, og forrige seier i et fartsrenn var Max Rauffers utforseier i Val Gardena i 2004. Ferstls seier var altså etterlengtet.

Svindal ble nummer fem og seks i de to første super-G-rennene for sesongen. I Val Gardena gikk det ikke like bra resultatmessig. Svindal endte 0,60 sekunder vinneren Ferstl. Det ga 9.-plass.

Feil ødela

Det er blitt lite super-G-trening på ham grunnet kneskaden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg gjorde en utaktisk utgang der oppe. Jeg skjønte at den feilen ville føre til at det ikke ble noen kjempetid. Det var helt greit i øvre halvdel, sa Svindal i pressesonen.

Når det gjelder kneet, kjentes det litt bedre enn for bare noen dager siden.

– Kneet er bedre. Det er bra progresjon og bedre enn i går. Det lover bedre for i morgen, men kjøringen i dag var ikke bra nok, sa Svindal til NTB.

Ødelagt

Kjetil Jansrud gjorde en stor feil etter rundt et minutts kjøring, havnet ute i løssnøen og måtte nærmest tverrstille skiene før en portpassering. Det gjorde at han var over tre sekunder bak i mål. Jansrud endte uten verdenscuppoeng.

Bjørnar Neteland kjørte inn til 29.-plass og var 2,25 sekunder bak vinneren. Rett etter at han kjørte i mål på startnummer 38 ble rennet avbrutt for annen gang på grunn av vanskelige forhold, og det kom aldri i gang igjen.

Adrian Smiseth Sejersted kjørte bra lenge, men så endte det med en feil også for hans del, og han kjørte ut.

Lørdag er det utfor i Val Gardena.