Raseri i Sør-Korea etter at journalist ble banket opp i Kina

Kinas president Xi Jinping (t.h.) og Sør-Koreas president Moon Jae-in under en seremoni i Folkets store hall i Beijing. Foto: Nicolas Asfouri / AP / NTB scanpix
Kinas president Xi Jinping (t.h.) og Sør-Koreas president Moon Jae-in under en seremoni i Folkets store hall i Beijing. Foto: Nicolas Asfouri / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sørkoreanerne er rasende etter at en sørkoreansk fotojournalist ble banket opp og alvorlig skadd av kinesiske sikkerhetsvakter i Beijing.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotojournalisten var i Kina for å dekke besøket til Sør-Koreas president Moon Jae-in. I Sør-Korea tolkes vaktenes oppførsel som et bevis på kinesernes nedlatende holdning til det langt mindre nabolandet.

Både pressen, brukere av sosiale medier og ikke minst opposisjonen er blant kritikerne.

Sør-Koreas største opposisjonsparti, høyrepartiet Hangul, ber Moon om umiddelbart å avbryte det fire dager lange statsbesøket. Partiet kaller angrepet på fotografen for «et terrorangrep på hele Sør-Korea».

Fotografen ble kastet i gulvet og sparket, noe som skal ha påført ham flere brudd i ansiktet og skader på øyet. Vaktene ønsket å hindre at sørkoreanske journalister fulgte Moon til en fagmesse.