Statoil signerer milliardkontrakter for vedlikehold

Leder for anskaffelser i Statoil, Pål Eitrheim, sier at avtalene er viktige for den langsiktige produksjonen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Leder for anskaffelser i Statoil, Pål Eitrheim, sier at avtalene er viktige for den langsiktige produksjonen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aker Solutions, TechnipFMC og OneSubsea har til sammen dratt i land vedlikeholdskontrakter med Statoil til en verdi av 8 milliarder kroner fram til 2023.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapene skal drive vedlikeholdsarbeid og bidra med utstyr til Statoils over 500 subsea-brønner. Tallene inkluderer planlagte brønner på Johan Castberg og Snorre Expansion Project.

I tillegg til de første fem årene fram til 2023, har selskapene opsjoner på ytterligere 20 år.

– Vi har inngått langsiktige avtaler som varer i 25 år med alle opsjoner inkludert. Det gir økt forutsigbarhet og stabile rammebetingelser både for leverandørene og oss, sier direktør for anskaffelser Pål Eitrheim i Statoil.

Mesteparten av vedlikeholdsarbeidet vil bli utført på Ågotnes-basen utenfor Bergen, i tillegg til Polarbase i Hammerfest.

For Aker Solutions del har avtalen en verdi på 3 milliarder kroner, opplyser selskapet.

– Vi ser fram til å levere til en nøkkelkunde som Statoil og til å spille en rolle i å bygge ut Norges nyeste olje- og gassregion i nord, sier administrerende direktør Luis Araujo i Aker Solutions.