Meny

Broadnet klager på vedtak om lovbrudd i nødnettsaken

Illustrasjonsfoto. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nødnettets underleverandør Broadnet klager på Nasjonal kommunikasjonsmyndighets konklusjon om at det har brutt sikkerhetsloven.

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) førte tilsyn med Direktoratet for nødkommunikasjon og underleverandørene Broadnet og Motorola. De konkluderte i en rapport med at flere bestemmelser i sikkerhetsloven og ekom-loven er brutt i saken.

Nå klager Broadnet på vedtaket, melder NRK.

– Vi fastholder at vi ikke har brutt loven slik Nkom hevder. Vi er uenige med Nkom i både beskrivelse og forståelse av de faktiske forhold, juridiske vurderinger, måten deler av tilsynet er gjennomført på og de konklusjonene Nkom trekker, sier driftsdirektør Torbjørn Krøvel i Broadnet i en pressemelding.

Broadnet viser blant annet til Politiets Sikkerhetstjenestes (PST) konklusjon i sin klage. PST etterforsket saken, men henla den tidligere i høst med den begrunnelse at sikkerhetsloven er uklar om hva som er straffbart.

Broadnet har samarbeidet med myndighetene som har gransket selskapet, og dette vil fortsette til tross for klagen.

(©NTB)

Populært