Norsk rekord, men ingen pallplass for Lunde Pedersen

Den raske isen i Salt Lake City hjalp Sverre Lunde Pedersen til ny norgesrekord, men han kom ikke på pallen i søndagens løp. Arkivfoto: Peter Dejong / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sverre Lunde Pedersen satte ny norsk rekord på 5000 meter skøyter i Salt Lake City søndag. Det holdt til en femteplass i verdenscupkonkurransen.

Pedersen gikk i siste par mot canadiske Ted-Jan Bloemen, som vant og satte ny verdensrekord med tiden 6.01,86, nesten halvannet sekund raskere enn Sven Kramers rekord fra Calgary for ti år siden.

Den nye norske rekorden er på 6.07,61 er godt over to sekunder raskere enn Håvard Bøkkos gamle rekord på 6.09,94. Også Bøkkos sju år gamle rekord ble satt i Salt Lake City. Bøkko gikk for øvrig inn til en tiendeplass i søndagens konkurranse på tiden 6.14,89.