Ja til likekjønnede ekteskap i Australia

Tilhengerne av likekjønnede ekteskap jublet utenfor nasjonalforsamlingen i Canberra torsdag, etter at de folkevalgte vedtok en lov som åpner for slike ekteskap. Foto: AP / NTB scanpix
Tilhengerne av likekjønnede ekteskap jublet utenfor nasjonalforsamlingen i Canberra torsdag, etter at de folkevalgte vedtok en lov som åpner for slike ekteskap. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nasjonalforsamlingen i Australia åpner for likekjønnet ekteskap, i tråd med resultatet fra en folkeavstemning i november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

61,6 prosent stemte for å åpne for likekjønnet ekteskap i folkeavstemningen 15. november, der over 80 prosent av landets stemmeberettigede deltok.

Senatet i nasjonalforsamlingen sa ja til likekjønnet ekteskap to uker senere, og torsdag ble en ny lov som åpnet for dette, vedtatt i underhuset.

Den nye loven ble vedtatt med 146 mot fire stemmer, og da resultatet var klart brøt jubelen løs i salen.

– For en dag for kjærlighet, likestilling og respekt! Australia har gjort det, sa statsminister Malcolm Turnbull til de folkevalgte.

– Alle australiere har får sagt sitt, og de sa at det er greit, få det gjort, sa han.

Den nye loven trer i kraft søndag, og par av samme kjønn kan da anmode om å få gifte seg. Deretter må de vente i én måned før vielsen kan finne sted.