Meny

City-tap da Sjakhtar avanserte

Shakhtars Ismaily (t.v.) feirer sitt 2-0-mål i mesterligakampen mot Manchester City. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Manchester City røk på sesongens første tap med 1-2 borte mot Sjakhtar Donetsk. Det ukrainske laget tok seg med det videre til cupspillet i mesterligaen.

Dermed må Napoli ta til takke med spill i europaligaen over nyttår. Italienerne gjorde uansett ikke jobben selv og røk 1-2 borte mot Feyenoord i Rotterdam.

City har ikke tapt én eneste kamp denne høsten, men stilte i Ukraina med bare fire spillere fra søndagens Premier League-oppgjør mot West Ham fra start. Laget var før kampen klar som vinner av gruppe F.

– Det er bare å gratulere dem for en god kamp. Deres første mål var flott og på deres annet mål var det dårlig forsvarsspiller fra vår side, sa City-manageren til BT Sport.

– Jeg er veldig fornøyd med Tosin (Adarabioyo), Phil (Foden) og Brahim (Diaz) hvordan de spilte. Vi kom for å vinne, men det klarte vi ikke. Vi forsøkte helt til slutt, så jeg er fornøyd med innsatsen, sa Guardiola.

– Nå skal vil hvile. Vi reiser tilbake torsdag for å forberede oss til søndagens kamp (mot Manchester United), sa Guardiola.

17-årig debutant

Pep Guardiola valgte dessuten å la tenåringen Phil Foden debutere fra start på venstrekanten. Han ble dermed den yngste City-spilleren som har vært i mesterligaen med sine 17 år 191 dager.

Det var kaldt og ufyselig vær i Kharkiv, der Sjakthar Donetsk må spille sine hjemmekamper i mesterligaen. Likevel fikk hjemmepublikum virkelig noe å varme seg på da Bernard gjorde 1-0 etter 26 minutter.

City-målvakten Ederson var ute på en skikkelig bærtur utenfor egen 16 meter da Ismaily fikk en langpasning. Sistnevnte vant duellen med brasilianeren, rundet ham og satte ballen i det åpne målet til 2-0.

City reduserte ved Sergio Agüero til 1-2 fra straffemerket helt på tampen.

Kniven på strupen

Napoli hadde kniven på strupen. I tillegg til å vinne selv var de avhengige av at City tok alle poengene mot Sjakhtar. Ingen av delene skjedde.

Piotr Zielinski ga Napoli 1-0 etter bare to minutters spill mot Feyenoord. Hjemmelagets danske Nicolai Jørgensen utlignet nesten samtidig med at 2-0-målet i Kharkiv kom.

Dermed hjalp det lite uansett hva det italienske laget gjorde på De Kuip. Mot slutten ble Feyenoord redusert til ti mann da Tonny Vilhena fikk sitt annet gule kort. Likevel kunne nederlenderne juble for seier da Jerry St. Juste ble matchvinner på overtid.

(©NTB)

Populært