Påstand om ti års fengsel for tidligere russisk minister

Russlands tidligere økonomiminister Aleksej Uljukajev er tiltalt for å ha tatt imot nærmere 17 millioner kroner i bestikkelse fra oljeselskapet Rosneft. Foto: AP / NTB scanpix
Russlands tidligere økonomiminister Aleksej Uljukajev er tiltalt for å ha tatt imot nærmere 17 millioner kroner i bestikkelse fra oljeselskapet Rosneft. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russisk påtalemyndighet har lagt ned påstand om ti års fengsel for landets tidligere økonomiminister Aleksej Uljukajev.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uljukajev er tiltalt for å ha tatt imot nærmere 17 millioner kroner i bestikkelse fra sjefen for den russiske energigiganten Rosneft, Igor Setsjin, som er en nær alliert av president Vladimir Putin.

– Jeg ber dere om å finne Aleksej Uljukajev skyldig, sa aktor i saken, Boris Neporozjnij, da han mandag la ned påstand om ti års fengsel og en bot på drøyt 70 millioner kroner.

– Det er fullstendig bevist at den tiltalte mottok en bestikkelse, la han til.

Uljukajev ble pågrepet av den russiske sikkerhetstjenesten FSB i Rosnefts lokaler i 2016, angivelig idet han mottok en bestikkelse mot løfte om å gi Rosneft anledning til å overta en del av oljeselskapet Bashneft.

Setsjin, som av mange omtales som Russlands nest mektigste mann, har nektet å møte opp under rettssaken og hevder at han ikke har hatt tid.

Uljukajev hevder på sin side at han ble lokket i en felle. Han medgir å ha mottatt en kurv fra Setsjin, men hevder at han trodde at den inneholdt vin og andre gaver, ikke 2 millioner dollar i kontanter.