Ytterligere tre russere disket og utestengt av IOC

Olga Zaitseva var en av tre russere som fredag ble diskvalifisert fra Sotsji-OL og utestengt fra alle framtidige OL. Totalt er 25 russere nå straffet. Foto: Darko Bandic, AP / NTB scanpix
Olga Zaitseva var en av tre russere som fredag ble diskvalifisert fra Sotsji-OL og utestengt fra alle framtidige OL. Totalt er 25 russere nå straffet. Foto: Darko Bandic, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To russiske langrennsløpere og en skiskytter ble fredag diskvalifisert fra Sotsji-OL og utestengt fra OL på livstid. Det totale antallet er dermed oppe i 25.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skiskytteren Olga Zaitseva var den eneste av de tre som vant en medalje i Sotsji. Hun var med på kvinnelaget som ble nummer to på stafetten, men den medaljen var allerede tapt etter at IOCs disiplinærkommisjon diskvalifiserte Olga Vilukhina tidligere i uken.

39-årige Zaitseva la opp i 2015. Hun har tidligere vunnet tre OL-gull i stafett (2) og fellesstart.

De to andre som ble diskvalifisert og utestengt fredag er langrennsløperne Julija Tsjekaleva og Anastasia Dotsenko. Tsjekaleva gikk på laget som ble nummer seks i stafetten, mens Dotsenko var del av duoen som ble nummer seks i lagsprint.

Begge resultater var strøket etter at Julija Ivanova ble diskvalifisert i november.

Åtte nye saker

IOC melder i en pressemelding at det totalt er 36 dopingsaker mot russiske utøvere i Sotsji-lekene. I tillegg til de 28 sakene som er åpnet på bakgrunn av opplysninger i McLaren-rapporten er det tilkommet ytterligere saker etter at alle dopingprøver avgitt av russere ble analysert om igjen.

Så langt er 26 saker behandlet, og 25 har ført til diskvalifikasjon og utelukkelse. En utøver er frikjent. Ifølge Det internasjonale skøyteforbundet var det kunstløper Adelina Sotnikova.