Per-Mathias Høgmo glad for å være tilbake

Etter et drøyt år uten trenerjobb er Per-Mathias Høgmo tilbake i manesjen. Han overtar ansvaret for Fredrikstad. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Etter et drøyt år uten trenerjobb er Per-Mathias Høgmo tilbake i manesjen. Han overtar ansvaret for Fredrikstad. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tidligere landslagssjef Per-Mathias Høgmo tar over som trener for 2.-divisjonsklubben Fredrikstad. Han er glad for å være tilbake i fotballen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høgmo trakk seg som trener for det norske landslaget i november i fjor. Han har siden den gang holdt en lav profil. Nå er han tilbake i manesjen igjen og ble på sin 58-årsdag fredag presentert som Fredrikstads nye redningsmann.

Høgmo tok seg tid til å håndhilse på alle frammøtte på pressekonferansen.

– Dette kjennes veldig riktig og inspirerende. Jeg gleder meg over å være tilbake i klubbfotballen. I FFK skal jeg bidra til å bygge kultur, noe jeg er flink til, sa Høgmo til NTB etter presentasjonen.

Han blir ingen dyr mann for 2.-divisjonsklubben.

– Lønnen min er tilpasset det nivået Fredrikstad er på. Jeg har ikke kommet hit for å tjene store penger. Hadde det vært motivasjonen, ville jeg heller dratt andre steder, sa han.

Flere tilbud

– Jeg har takket nei til tilbud fra både inn- og utland etter at jeg var ferdig på landslaget. Men da dette prosjektet dukket opp, kjentes det veldig riktig. Jeg får mulighet til å bo hjemme med familien på Jeløya, og jeg får i tillegg kombinert jobben med doktorgradsstudiene i Tromsø, sa Høgmo til NTB.

Fredrikstads styreleder Jostein Lunde fortalte at avtalen i utgangspunktet har to års varighet, men han sa at han håper på et godt og langt samarbeid.

– Det har vært en grundig prosess. Vi har hatt godt over 30 mann på blokka, og vi har sjekket mange kandidater. Vi fant den som er best skikket til å lede klubben tilbake i norsk fotball. Vi ønsket oss dessuten en erfaren fotballtrener, sa Lunde.

Brenner

– Jeg er 58 somre og sola skinner. Det er flott å være på Fredrikstad stadion, innledet Høgmo sitt comeback i rampelyset.

– Jeg brenner for å bygge lag. Fredrikstad er en by med kultur for fotball. Det har vært og er mange sterke merkenavn fra denne byen. Og en by med respekt for seg selv skal ha et godt fotballag. FFK er på mange måter limet i denne regionen, sa Høgmo.

– Mitt mål er å skape en treningskultur, og mitt mantra er at hver dag skal gå litt bedre.

Høgmo sa at det er mange ting som lokket ham til å si ja, blant annet møtet med ledelsen i Fredrikstad.

Trigget

– Jeg har truffet mange fotballedere nasjonalt og internasjonalt. Jeg fikk en voldsom energi i møtet med Jostein og Joacim (Heier). Jeg har dessuten bodd i regionen siden høsten 1994 og er blitt glad i den. Det å utvikle dette laget har trigget meg veldig, sa Høgmo.

– En annen ting, som også trigget meg da jeg kom til Djurgården, er den fantastiske fansen og det engasjement de har vist.

Fredrikstad havnet på kvalifiseringsplass etter endt sesong i 1. divisjon, men tapte i kvalifiseringen for Notodden. Høgmos jobb er å ta klubben tilbake til det gode selskap.

Personvernpolicy