Politiet stoppet russefest i Oslo

Politiet ble kalt ut for å bistå ambulansepersonell ved arrangementet i Lørenhallen. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Politiet ble kalt ut for å bistå ambulansepersonell ved arrangementet i Lørenhallen. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet måtte bistå ambulansepersonell og stoppet en russefest i Oslo lørdag kveld. Ungdommene ser ut til å være russekullet 2019.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Når vi ser på alderen til de involverte og andre opplysninger vi har, tyder det på at dette er ungdommer som er russ først i 2019, sier operasjonsleder Marianne Heidenstrøm i Oslo politidistrikt til NTB.

Hun forteller at politiet ble kalt ut for å bistå ambulansepersonell på stedet.

– De fikk ikke gjort det de skulle, blant annet fordi det var så mye beruset ungdom. Noen av ungdommene kastet også stein mot en brannbil og en politibil. Vår oppgave ble å håndtere ordensforstyrrelse og de berusede ungdommene, sier operasjonslederen og legger til at det ikke er meldt om alvorlige personskader.

Festen ble holdt i et lokale i nærheten av Lørenhallen. En russebuss arrangerte festen, som hadde rundt 200 deltakere, opplyser politiet til VG.

– Vi har leid ut her i god tro. Lokalet er maks til 50 personer, og vi er ikke glad for dette, sier driftsleder Torbjørn Elshøy i Hasle-Løren IL til avisen.

–Det skulle ha vært vakter her, og de har latt det eskalere. Det er helt håpløst.

Noen festdeltakere klarte på et tidspunkt å tømme ut en del salmiakk, noe som gjorde at mange valgte å dra fra stedet frivillig. Deretter søkte brannvesenet gjennom lokalet for å forsikre seg om at alle var ute, opplyser Heidenstrøm.

Personvernpolicy