Messi innbytter, Barcelona til cupspillet

Barcelona-trener Ernesto Valverde plasserte Lionel Messi på benken onsdag. Foto: Andrea Di Marco / ANSA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lionel Messi måtte for en gangs skyld starte på reservebenken da Barcelona sikret seg plass i mesterligaens cupspill med 0-0 mot Juventus onsdag.

Det ene poenget betyr at Barcelona er klare for neste års utslagsrunder.

For Juventus betyr den målløse kampen derimot at avansementet på ingen måte er i boks. Foran den siste kampen, borte mot Olympiakos, er portugisiske Sporting kun poenget bak på tabellen.

Sistnevnte slo Olympiakos enkelt 3-1 onsdag.

Første omgang i Torino var målløs, men underholdningsverdien var likevel høy. Barcelona hadde ballen mest, men hjemmelaget var likevel på flere farlige visitter.

Nærmest scoring var Barcelonas Ivan Rakitic da han skrudde ballen i stolpen på et frispark midtveis i omgangen.

Barcelona-trener Ernesto Valverde valgte overraskende å plassere superstjernen Lionel Messi på benken fra start. Det er uvant kost. Den lille argentineren kom imidlertid på banen etter 56 minutter.

Det bidro ikke til å avgjøre kampen i Barcelonas favør. Den katalanske storklubben måtte nøye seg med ett poeng i Torino.

I Lisboa tok Sporting raskt kommandoen i hjemmemøtet med greske Olympiakos. Nederlandske Bas Dost sendte hovedstadslaget i ledelsen fem minutter før pause, og tre minutter senere doblet midtbanespiller Bruno Cesar til 2-0.

Midt i annen omgang økte nevnte Dost til 3-0, mens gjestene fikk sitt trøstemål ved Vadis Odjidja-Ofoe rett før slutt. Seieren betyr at Sportings håp om avansement lever i beste velgående.

– Vi hadde litt problemer i starten, men så gjorde jeg og Bruno Cesar to kjappe mål før pause. Etter det ble det en bra kamp fra vår side, sa Dost som sa at laget nå vil kjempe om annenplassen i gruppen.

– Det er mulig, det er mulig. Jeg håper at Olympiakos vil gjøre jobben sin hjemme. De må i hvert fall ta ett poeng hjemme mot Juventus så må vi vinne på Camp Nou. Det vil ikke være lett, men vi må tro på det, sa Dost.