Savnet sjuåring funnet død i Askim

Store ressurser ble satt inn i søket etter den savnede gutten i Askim. Foto: Østfold Røde Kors / NTB scanpix
Store ressurser ble satt inn i søket etter den savnede gutten i Askim. Foto: Østfold Røde Kors / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den sju år gamle gutten som ble funnet død i Parkdammen i Askim like over midnatt, hadde trolig ligget i det iskalde vannet i flere timer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vannet var delvis islagt. Han har ligget i vannet noen timer. Om han har ligget der tre timer eller seks timer, vet vi ikke. sier politiadvokat Mathias Emil Hager til Dagbladet.

Sjuåringen ble meldt savnet da han ikke kom hjem etter skolen tirsdag ettermiddag. Han ble hentet av et familiemedlem med bil, men ble sluppet av siden han ønsket å gå hjem selv. Pårørende til gutten varslet politiet i 19.30-tiden om at han ikke hadde kommet hjem, og det ble deretter satt i verk en større leteaksjon.

Stor leteaksjon

Store styrker fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder deltok i letingen, sammen med helikopter og andre ressurser fra politiet. Også flere hundre frivillige lette etter gutten hele kvelden, før dykkere til slutt fant ham død i Parkdammen i Askim folkepark ikke langt fra skolen litt før halv ett natt til onsdag,

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hager forteller til NTB at mannskaper så gutten i vannet, og at han allerede var død da dykkerne hentet ham opp.

– Vi vet foreløpig ikke hva som har skjedd, så vi har satt i gang en såkalt undersøkelsessak for å kartlegge guttens bevegelser og fastslå dødstidspunktet og dødsårsaken, forklarer Hager.

Sorg

Dødsfallet preget onsdag morgen hele Askim-samfunnet. Politiet opplyser at guttens familie blir ivaretatt av kommunens kriseteam. De retter også en stor takk til alle som deltok i letingen.

Ledelsen ved Askimbyen skole sier ansatte og medelever ved skolen er i sorg. Det første rektor Tone Kjenæs gjorde da hun kom til skolen tidlig onsdag morgen, var å snakke med alle barna på SFO, skriver lokalavisen Smaalenenes Avis.

– Dette er veldig, veldig tøft. Nå er det viktig at vi står sammen. Det var mange hundre ute og lette etter gutten i går kveld. Nå er det veldig stille her, sier Kjenæs.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Åpen gymsal

Alle de ansatte ved skolen ble tidlig onsdag morgen samlet på personalrommet, og elevene ble deretter samlet i klassene med sine kontaktlærere. Klokken 8.30 åpnet skolen gymsalen for alle som ønsket å komme til skolen.

– Her kan familie, naboer, søsken og alle berørte komme. Kriseteamet, med blant annet helsesøster, vil være på plass fra vi åpner. Gymsalen vil være åpen fram til klokken 18, sier Kjenæs.