Russer rømte fra Sandvika i 2013 – pågrepet i Ukraina

En russisk mann som møtte i  Asker og Bærum tingrett, så etter rettsmøtet sitt snitt til å stikke av, og, stadig påført håndjern, hoppe på en ventende motorsykkel utenfor. Bildet viser en forgjeves løpende politimann midt i bildet, og motorsykkelen med rømlingen bakpå, oppe til høyre. Foto: Daniel D. Laabak / NTB scanpix
En russisk mann som møtte i Asker og Bærum tingrett, så etter rettsmøtet sitt snitt til å stikke av, og, stadig påført håndjern, hoppe på en ventende motorsykkel utenfor. Bildet viser en forgjeves løpende politimann midt i bildet, og motorsykkelen med rømlingen bakpå, oppe til høyre. Foto: Daniel D. Laabak / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 34 år gammel russisk borger, som stakk av fra et rettsmøte i Asker og Bærum tingrett i august 2013, er pågrepet i Ukraina, melder Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den da 30 år gamle mannen fra Tsjetsjenia var iført håndjern da han stakk av på motorsykkel fra Asker og Bærum tingrett. En kjenning av den da Oslo-bosatte russiske statsborgeren ventet med en uregistrert motorsykkel utenfor rettsbygningen.

Siden har han vært etterlyst internasjonalt. Lørdag ble det kjent at han var pågrepet av sikkerhetspolitiet i Ukraina. Mannen er siktet for organisert kriminalitet i landet gjennom flere år.

– Det blir opp til myndighetene i Ukraina og eventuelt Russland å avgjøre hva som skjer videre. Det virker ikke som han har vært her i landet siden rømmingen, sier politiadvokat Børge Enoksen til Dagbladet.

Det var 20. august 2013 at mannen, som ifølge rettspapirene hadde bodd flere år i Norge, ble eskortert fra varetekt til rettssalen for tingrettens behandling av kravet om utlevering til Frankrike.

Bakgrunnen var at fransk politi hadde funnet igjen dyre luksusbiler, som var stjålet i Asker og Bærum. En domstol i Strasbourg mente det var grunn til å koble den norskbosatte, russiske tsjetsjeneren opp mot de stjålne luksusbilene. Han har familie i Frankrike, og har bodd der i flere år.