Tarjei Bø vil gå alle distanser i OL

Tarjei Bø under pressetreff før sesongåpningen på Sjusjøen fredag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Tarjei Bø under pressetreff før sesongåpningen på Sjusjøen fredag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tarjei Bø har lagt de siste sykdomsproblemene bak seg, og mener at han skal være i fullt slag til verdenscupstarten i Östersund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På samme tidspunkt i fjor lå Tarjei Bø hjemme og så sesongåpningen på Sjusjøen på TV.

– Det er sant. Jeg fikk ikke gjøre det jeg liker best, så det var kjipt, sa Bø til NTB under fredagens pressetreff på Sjusjøen.

Ett år senere har Bø lagt en god oppkjøring bak seg, og alt arbeid er rettet mot OL i Sør-Korea.

– Jeg har vært sterk i høst, og det har funket som jeg har håpet.

Småsyk

Bø ble småsyk etter landslagets samling i Frankrike, slik at han ikke kunne trene som planlagt på noen uker, men han skal ikke være satt langt tilbake.

– Forkjølelsen setter meg litt tilbake på sikt, men vinteren sett under ett så er det ikke noe problem.

– Jeg føler meg bra. Jeg har fått trent meg bra opp igjen, men med det avbrekket mistet jeg litt hardtrening, så jeg har ikke fått så mange gjennomkjøringer på knallhardt trøkk som er ventet her (på Sjusjøen). Men det er ikke så viktig med tanke på disse løpene. Det gjelder å være preppet når vi begynner i Östersund.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tarjei Bø fikk deler av oppkjøringen til forrige sesong ødelagt av sykdom. Også underveis i sesongen ble han syk. VM i Hochfilzen rakk han likevel med et nødskrik.

– Jeg tar forholdsregler og har litt margin på det jeg gjør, men jeg kan ikke tenke så mye på det. Jeg blir ikke bedre av å tenke så mye mer på det.

Konkurranser

I OL-sesongen vil han konkurrere seg i storslag.

– Det handler om å få gå gode konkurranser. Den beste treningen for å være best forberedt i OL er å gå gode løp jevnt og trutt. Da stiller du på startstreken i OL med god selvtillit og i god form.

– Jeg vet at når jeg er i form, er jeg blant verdens beste. Jeg liker mesterskap, og har vært sterk i mesterskap. Jeg liker å forberede meg til de store arrangementene.

Og hvis forberedelsene sitter, er målet til Bø å gå samtlige OL-distanser.

– Jeg vil gå alt. Mixed-stafett er tøffest å komme med på. Der er det kun to gutter, og jeg vet hvem jeg konkurrerer mot. Men det er det som er målet. Jeg vil gå meg i en posisjon så jeg kan gå alle distanser.