Meny

Skuespilleren Rikard Wolff er død

Den svenske skuespilleren og musikeren Rikard Wolff er død, 59 år gammel. I Norge er han mest kjent som Zac i filmen «Änglagård» Foto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske skuespilleren og musikeren Rikard Wolff er død, 59 år gammel.
Rikard Wolff (t.v.) som Zac i filmen Änglagård, Med hovedrolleinnehaver Helena Bergström, som spilte Fanny. Faksmile via IMDb.com.

Det bekrefter hans agent overfor Sveriges Radio.

For mange nordmenn er Wolff særlig kjent fra rollen som den barske Zac, kjæresten til Fanny Zander (Helena Bergström) i filmen Änglagård (1992) og oppfølgeren Änglagård – Sommeren etter.

Den svenske skuespilleren har ligget innlagt på sykehus i høst, og måtte avlyse flere forestillinger og konserter, skriver Aftonbladet. Han ble innlagt i august, og har i flere år vært åpen om at han led av den arvelige og kroniske lungesykdommen lungeemfysem.

Wolff ble født i Farsta i Stockholms län 1958, og ble 59 år.

Han fikk i 2005 en datter sammen med dokumentarfilmskaperen Stina Gardell.

Lørdag som gikk skrev han en hilsen til dem som følger hans Instagramkonto:

Fredag 17. november bekreftet pårørende skuespillerens bortgang via det samme sosiale mediet:

Rikard Wolff fikk sitt store gjennombrudd i rollen som Zac i filmen «Änglagård» i 1992, men hadde da alt markert seg som teaterskuespiller.

Opp gjennom årene arbeidet han ved flere av Sveriges mest kjente teatre, blant dem Dramaten, Stockholms Stadsteater, Göteborgs stadsteater, Vasateatern, Galeasen og Riksteatern. I desember blir han å se i julekalenderen «Jakten på tidskristallen» på SVT.

Wolff skrev også egen musikk og spilte inn flere plater. I 2001 ble han belønnet med en svensk «Grammis» for plata «Min allra största kärlek», og fire år senere ga han ut plata «Pojken på månen» som ble svært populær. Spotify-lenke til noen av Wolffs sanger.

Øvrige kilder: NTB.

Rikard Wolff (t.v.) slapp i 2011 juleskiva «Desemberbarn» med norske Kari Bremnes. Foto Lise Åserud / SCANPIX.Populært