Jespersen: – Det er én mann som tar mesterskapsgull i Norge

Chris Jespersen mener Petter Northug bør få gå verdenscupåpningen i Kuusamo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Chris Jespersen mener Petter Northug bør få gå verdenscupåpningen i Kuusamo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Chris Jespersen er ikke i tvil om at lagkameraten Petter Northug burde få gå verdenscupåpningen i finske Ruka neste helg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har hersket tvil rundt Northug de siste dagene etter at han ble syk i forkant av sesongåpningen på Beitostølen. Trønderen kom ikke til start på fredagens 15 kilometer i klassisk stil.

Samtidig er det kjent at Norges største langrennsstjerne ikke er blant de forhåndsuttatte løperne til minitouren i Ruka. Ryker hele helgen på Beitostølen, får han heller ingen mulighet til å kvalifisere seg til verdenscupstarten.

Northug bør likevel få sjansen i Finland, mener lag- og treningskameraten Chris Jespersen.

– Jeg tenker selvfølgelig det. Det er én mann som tar mesterskapsgull i Norge, og ting bør bli lagt til rette for at han skal få forberedt seg.

– Nå er jo jeg på lag med Petter. Men jeg tror alle som er interessert i langrenn har lyst til å se Petter gå verdenscup. Så det hadde vært en fordel om han fikk forberede seg best mulig, sa Jespersen etter å ha fullført 15-kilometeren som åpnet langrennssesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv klarte han ikke å melde seg på i tetkampen på Beitostølen.

– Jeg hadde en tung kropp i dag. Jeg har slitt de to siste dagene med en låsing i ryggen og feber. Så dette gikk litt som ventet. Jeg jobber med en kiropraktor for å få løst det opp, sa Jespersen og la til at han måtte ha smertestillende tabletter for å komme seg gjennom løpet.