Nær 2.000 kvinner i opprop mot seksuell trakassering og overgrep i svensk musikkbransje

First Aid Kit, de svenske søstrene Klara Söderberg (t.v.) og Johanna Söderberg, er blant musikerne som har stilt seg bak et opprop mot seksuell trakassering og overgrep i svensk musikkbransje. Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix
First Aid Kit, de svenske søstrene Klara Söderberg (t.v.) og Johanna Söderberg, er blant musikerne som har stilt seg bak et opprop mot seksuell trakassering og overgrep i svensk musikkbransje. Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagens Nyheter har publisert et opprop fra 1.993 kvinner som forteller om seksuell trakassering og overgrep i svensk musikkbransje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppropet har fått navnet #närmusikentystnar. Blant de 1.993 kvinnene er det både produsenter, artister og musikere, ifølge Dagens Nyheter.

First Aid Kit, Carola, Robyn, Sabina Ddumba, Eva Dahlgren og Lill-Babs er blant de mange som stiller seg bak oppropet. Historiene som fortelles, er anonyme.

Oppropet har sin bakgrunn i en lukket Facebook-gruppe, der over 3.000 kvinner har vært invitert inn for å dele historier om seksuelle overgrep og trakassering i bransjen.