Meny

Fra tårer til jubel for Haga

Ragnhild Haga var fornøyd etter åpningsrennet på Beitostølen fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For ett år siden gråt landslagsløper Ragnhild Haga etter åpningsrennet på Beitostølen. Fredag sprudlet hun etter endelig å ha knekt klassiskkoden.

Fjerdeplassen var nærmest gull verdt for romeriksjenta. Den ble et krystallklart bevis på at nitid innsats for å bli en bedre klassiskløper omsider har gitt resultater.

Tiden som fristilsekspert er over.

– Jeg har vært så frustrert. I fjor gråt jeg etter dette rennet, for jeg hadde så lyst til å lykkes i klassisk. Det har vært så kjedelig at jeg bare har kunnet skøyte. Nå får jeg plutselig mange flere strenger å spille på hele sesongen, smilte Haga til NTB etter målgang på Beitostølen.

At hun var slått av suverene Marit Bjørgen med 51 sekunder betydde ingen verdens ting fredag.

– Jeg er kjempefornøyd. Jeg har jobbet med klassisk i rundt tre år nå og særlig intensivt i år. Jeg har hatt mange privattimer på rulleskimølla, og jeg synes jeg fikk det til veldig bra i dag, sa Haga.

Takker Svartdal

Privattimene har teknikktrener Audun Svartdal stått for. Telemarkingen har også hjulpet blant andre Martin Johnsrud Sundby.

– All ære til ham og alle andre som har hjulpet meg. Nå er det endelig gøy å gå klassisk også, sa Haga.

– Hva har vært problemet tidligere?

– Tekniske ting. Og når man er dårlig på noe, er det lett å stresse og ikke ta seg tid til å gjøre de viktige tingene som gir kraft ned i snøen. Hovednøkkelen er kanskje å stole på at det man gjør er rett, sa 26-åringen.

Mens lagvenninnene var på høydesamling i Val Senales tidligere i høst la Haga ned timevis med teknikktrening på rulleskimølla på Olympiatoppen.

– Jeg har blitt filmet, kjent på følelsen, øvd og pirket. Alt mulig. At jeg får det ut i konkurranse på den måten jeg gjør i dag, er faktisk litt stort for meg, sa Haga fredag.

Fikk skryt av sjefen

Landslagstrener Roar Hjelmeset var også glad på elevens vegne.

– Ragnhild gjorde et av sine beste klassiskrenn noen gang, sa han og la ikke skjul på at det kan bli mer moro for Haga denne helgen.

– Hun er også en god fristilsløper. Klassisk er noe hun ikke har fått til så bra tidligere, så dette lover bra. Det skal bli moro å se henne søndag, og kanskje kan hun komme seg opp på seierspallen da, sa landslagstreneren.

Hovedpersonen er like optimistisk.

– Jeg viste i dag at formen er god, så jeg får kanskje prøve å dytte en av de tre store ut av seierspallen, smilte Haga.

Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg ble henholdsvis nummer to og tre i fredagens åpningsrenn.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært