Meny

Belgia utsetter beslutning om utlevering av Puigdemont

Den avgåtte katalanske lederen Carles Puigdemont har søkt tilflukt i Belgia. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En belgisk domstol har utsatt beslutningen om hvorvidt Carles Puigdemont og flere andre katalanske politikere skal utleveres til Spania.

Catalonias tidligere leder Carles Puigdemont og fire tidligere statsråder i regionforsamlingen møtte fredag i retten i Brussel, der påtalemyndigheten la ned påstand om utlevering i tråd med en begjæring fra Spania.

En drøy time senere opplyste Puigdemonts advokat Paul Bekaert at rettshøringen var utsatt til 4. desember.

De fem katalanske politikerne er siktet for oppvigleri, opprør og misbruk av offentlige midler i Spania, som krever dem utlevert.

De flyktet til Belgia etter at Spania oppløste den katalanske regionforsamlingen, avsatte regjeringen i regionen og varslet nyvalg 21. desember. Det skjedde etter en omstridt folkeavstemning i Catalonia, som ble etterfulgt av en uavhengighetserklæring.

Uansett utfall av rettssaken 4. desember, ventes det at kjennelsen vil bli anket, og det kan derfor gå måneder før Puigdemonts og de fire andre ministrenes skjebne blir avgjort.

(©NTB)

Populært