Kalla og Belov vant den svenske sesongåpningen

Svenske Charlotte Kalla vant den svenske sesongåpningen i Gällivare over 5 km fri teknikk fredag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

OL-utestengte Jevgenij Belov fra Russland og svenske Charlotte Kolla gikk til topps i svenske Gällivare fredag. Distansene var 10 og 5 kilometer fri teknikk.

Belov, som er utestengt av den olympiske komité (IOC), men iallfall foreløpig ikke av FIS, vant rennet 6,5 sekunder foran landsmannen Sergej Ustjugov. Sveitseren Dario Cologna fulgte på tredjeplassen 7,6 sekunder bak.

Det var hele åtte russiske løpere foran beste svenske, som var Marcus Hellner på 10.-plass. Han var 36,4 sekunder bak vinneren.

Maxim Vylegzjanin og Alexander Legkov, som også er utestengt fra OL i Pyeongchang endte på 14.- og 16.-plass, henholdsvis 43,2 og 45,9 sekunder bak sin landsmann.

Begge er frakjent sine medaljer (sølv og gull) på femmila fra forrige OL i Sotsji. De har ikke avgitt positive dopingprøver, men ble utestengt i forbindelse med avsløringen av statsstøttet dopingjuks innen russisk idrett.

Kalla til topps

Kalla vant sitt første renn i sesongen med 8,8 sekunder foran landskvinnen Hanna Falk, mens russiske Julia Belorukova ble nummer tre 10,3 sekunder bak.

Charlotte Kalla blir altså å regne med også denne sesongen. Hun startet mye hardere enn sine konkurrenter og var 9,0 sekunder foran den russiske løperen etter første halvannen kilometer.

Det var bare Falk som klarte å matche Kallas tempo mot mål.