Meny

Mugabe deltok i seremoni på universitet i Harare

Zimbabwes president Robert Mugabe dukket opp på en seremoni ved Zimbabwe Open University fredag. Det var 93-åringens første offentlige opptreden siden militæret satte ham i husarrest tidligere denne uka. Foto: Ben Curtis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zimbabwes president Robert Mugabe dukket fredag opp på en seremoni for avgangsstudenter ved et universitet i Harare.

Seremonien foregikk i et stort telt ved Zimbabwes åpne universitet i utkanten av hovedstaden. Det er første gang Mugabe viser seg offentlig siden militæret overtok makten natt til onsdag og presidenten ble satt i husarrest.

Mugabe marsjerte langsomt oppover til podiet på en rød løper mens et orkester spilte. Idet han var framme sluttet han seg til de andre som sang Zimbabwes nasjonalsang. Han erklærte seremonien for åpnet, hvorpå forsamlingen klappet.

Mugabe hadde på seg en blå og gul kappe og lue som gjerne brukes av akademikere under høytidelige markeringer.

Det var flere tusen studenter og gjester til stede.

(©NTB)

Populært