Meny

Iran anklager Frankrike for å nøre opp under Midtøsten-kriser

Frankrikes president Emmanuel Macron har engasjert seg i konfliktene i Midtøsten, men nå får det franske engasjementet kraftig kritikk fra Teheran. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iran mener Frankrike opptrer partisk og tendensiøst i møte med konflikter i Midtøsten og anklager Paris for å forverre kriser i regionen.

Under et besøk i Saudi-Arabia torsdag sa Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian at Iran har «hegemoniske» ambisjoner i regionen. Utenriksdepartementet i Teheran reagerer kraftig.

– Dessverre later det til at Frankrike har en tendensiøs og partisk tilnærming til krisene i regionen. Denne tilnærmingen, enten den er bevisst eller ikke, bidrar selv til å forvandle potensielle kriser til virkelige, sier talsmann Bahram Ghassemi i utenriksdepartementet fredag.

Le Drian var i Saudi-Arabia i forbindelse med krisen som ble utløst da Libanons statsminister Saad Hariri, en sterk kritiker av Iran, overraskende kunngjorde sin avgang under et besøk i den saudiarabiske hovedstaden.

Frankrike har i likhet med Storbritannia og Tyskland omfavnet atomavtalen som endte sanksjonsregimet mot Iran, og som USA har truet med å skrote.

(©NTB)

Populært