Meny

Mikkelsen herjer i Australia

Andreas Mikkelsen har fått en god start i Rally Australia og leder etter første dag. Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreas Mikkelsen vant fem av de seks første fartsprøvene i Rally Australia og har sikret seg en klar ledelse etter første dag av årets siste VM-runde.

Mikkelsen vant rallyet i fjor og håper å gjenta den bedriften. Han kunne vanskelig fått en bedre start.

– Det har vært en perfekt dag. Jeg nyter hvert sekund. Bilen har fungert perfekt og føles som hjemme nå, sa Mikkelsen.

Thierry Neuville var den eneste andre som noterte fartsprøveseirer fredag. Belgieren noterte tre seirer og holder 2.-plassen i sammendraget 20,1 sekund bak Mikkelsen.

Kris Meeke og Jari-Matti Latvala er også mindre enn halvminuttet bak nordmannen.

Gunstig

Mikkelsen kjører sin Hyundai i20 for tredje gang og utnyttet en gunstig startposisjon (nummer ni) til å dominere fredagens kjøring.

– På disse veiene og i denne bilen kan jeg gjøre akkurat det jeg ønsker. Jeg prøvde å utnytte min gode startposisjon så mye jeg kunne, sa Mikkelsen.

– Jeg føler meg svært komfortabel på disse veiene. Det går fort, og det er dårlig sikt på grunn av alt støvet, så man må bare stole på notene og satse for fullt.

Mikkelsen og kartleser Anders Jæger vant alle de tre formiddagsprøvene som innledet rallyet og skaffet seg 16,6 sekunders forsprang til Meeke, som i sin Citroën var nærmeste konkurrent.

Tapte tid

Meeke var rett bak Mikkelsen inntil han gjorde en feil på 3. prøve.

– Jeg kom for langt ut i en sving og kom borti kanten på en bro. Jeg måtte stoppe, sette bilen i revers og tapte 10-12 sekunder, sa briten.

Mikkelsen vant også 4. og 6. prøve, mens Neuville vant den femte og dagens to siste.

Sebastien Ogier, som allerede har sikret sin femte VM-tittel, hadde den utakknemlige jobben å "feie" veien for de øvrige fredag. Han fikk også girproblemer og er på 8.-plass etter første dag, 47,9 sekunder bak lederen.

Rallyet fortsetter lørdag med seks nye fartsprøver. På grunn av tidsforskjellen kjøres de første prøvene fredag norsk tid. Rally Australia avsluttes søndag.

(©NTB)

Populært