Meny

Moore nekter å trekke seg

Roy Moore avviser anklager om overgrep og fastholder at han stiller som kandidat til Senatet for Republikanerne. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Republikaneren Roy Moore nekter å trekke seg som kandidat til Senatet i USA som følge av overgrepsanklager.

Flere kvinner har anklaget Moore for seksuelle overgrep eller trakassering. Alle var under 18 år gamle, den yngste bare 14 år da det skal ha skjedd.

Moore, som håper å kapre Atlantas plass i Senatet, kaller anklagene falske og hevder å være utsatt for en svertekampanje. Atlantas plass ble ledig da Jeff Sessions ble utnevnt til justisminister.

Blant dem som de siste dagene har bedt Moore om å trekke seg, er republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, og partiets leder i Representantenes hus, Paul Ryan.

Torsdag slo den 70 år gamle erkekonservative dommeren tilbake og anklaget under en pressekonferanse McConnell for å prøve «å stjele valget» fra ham.

President Donald Trump har tidligere sagt at Moore bør trekke seg dersom anklagene mot ham stemmer. Heller ikke torsdag gikk han imidlertid så langt som til å oppfordre Moore til å gjøre dette.

– Trump mener at velgerne i Alabama får avgjøre hvem de vil ha som sin neste senator, sa presidentens talskvinne Sarah Sanders.

Hun la til at Trump finner anklagene mot Moore «svært urovekkende».

(©NTB)

Populært