Norsk kvinne vant 341 millioner kroner i Vikinglotto

En nordmann vant onsdag 341 millioner kroner i Vikinglotto. Det er den nest høyeste premien i Norsk Tippings historie.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
En nordmann vant onsdag 341 millioner kroner i Vikinglotto. Det er den nest høyeste premien i Norsk Tippings historie. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En kvinne fra Oslo stakk onsdag av med førstepremien i Vikinglotto. Ingen har tatt førstepremien siden 14. juni, og potten var på hele 341.285.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Premien er den største noen gang i Vikinglottos historie.

– For fire og et halvt år siden vant en nordmann 216 millioner. Det er den høyeste premien til én enkelt vinner i Vikinglotto som vi har hatt, sier trekningsredaktør Atle Onsrud Jensen i Norsk Tipping til NTB.

Norsk Tipping fikk rett før klokken 22 kontakt med kvinnen som vant. Naturlig nok ble hun svært begeistret over nyheten.

– Hun var ikke klar over hva som hadde skjedd, men hun hadde lagret nummeret vi ringer fra, så hun kunne se at det var fra Norsk Tipping. Da min kollega fortalte henne hva beløpet var, ble hun uansett helt satt ut, sier Jensen i Norsk Tipping til VG.

– Hun skal ha en samtale med våre økonomiske rådgivere, men nevnte at en ny bil og en ny bolig sto på ønskelisten, opplyser Jensen.

Alle storvinnerne til Norsk Tipping får tilbud om økonomisk veiledning, og premien blir overført til spillerens bankkonto i løpet av noen dager.

Kvinnen var den eneste som hadde de seks hovedtallene og vikingtallet på samme rekke. Vinnerrekka besto av tallene 2, 15, 30, 35, 37 og 45 samt vikingtallet 8.

– Hun var så glad at hun begynte å le nesten hver gang hun snakket, sier Jensen om onsdagens vinner.

Utbetalingen er samtidig den nest høyeste i Norsk Tippings historie. Rekorden tilhører en mann som vant Eurojackpot i august i år og kunne innkassere 441 millioner kroner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden