Meny

Knusende seier til Carlsen

Magnus Carlsen fortsatte å dominere i duellene mot Ding Liren og vant konkurransen i St. Louis med 67 poeng mot Dings 25. Arkivfoto: Pontus Höök / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen storspilte også på den siste dagen i St. Louis og endte med å utklasse Ding Liren og ta en suveren seier i den fire dager lange konkurransen.

Allerede før den nest siste dagen var over, hadde Carlsen skaffet seg et så stort forsprang at det var umulig for kineseren å ta ham igjen. Det så likevel ikke ut til å legge noen demper på innsatsen den siste dagen. Tirsdag ble konkurransen avsluttet med tolv partier lynsjakk. Carlsen vant seks av dem, mens fem endte i remis. I likhet med dagen før, vant Ding ett parti. I løpet av fire dager gikk han seirende ut av to partier, mens den norske verdensmesteren vant hele 15. 13 av de 30 partiene endte i remis.

– Jeg er ikke 100 prosent fornøyd med hvordan ting gikk i dag. Han hadde så mange sjanser. Men jeg er fornøyd med scoren, var Carlsens egen dom etterpå, ifølge Matt & Patt.

– I dag spilte jeg mye bedre. Jeg våknet kl. 7, og det er bedre enn de tidligere dagene da jeg våknet tre minutter på fem, sa Ding.

Poengfordelingen i arrangementet Champion Showdown innebærer at Magnus Carlsen vant duellen mot Ding med 67 mot 25 poeng, den mest overlegne seieren blant de fire spillerparene som konkurrerte i St. Louis. Etter til sammen 10 partier hurtigsjakk og 20 partier lynsjakk, sitter Carlsen igjen med 60.000 dollar i premiepenger, mens Ding får 40.000 dollar.

I de tre andre duellene ble det amerikansk hjemmeseier. Fabiano Caruana slo russiske Alex Grisjtsjuk 49-43. Wesley So vant over Leinier Dominguez fra Cuba med sifrene 47,5-44,5. Den mest overbevisende amerikanske seieren var det Hikaru Nakamura som sto for da han sikret seg 61,5 poeng mot bulgareren Veselin Topalovs 30,5 poeng.

(©NTB)

Populært