Flyplassen i Jemens hovedstad bombet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et saudiledet flyangrep skal ha ødelagt navigasjonsutstyr ved flyplassen i Jemens hovedstad Sana. Fly med hjelpesendinger kan derfor ikke lenger lande der. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Houthi-opprørerne som har kontrollert Sana siden høsten 2014, ble radionavigasjonssystemet ved flyplassen «totalt ødelagt» i flyangrepet. Opplysningene om at flyplassen i Sana ikke lenger kan benyttes, er ikke bekreftet fra annet hold.

De eneste flyene som har landet i Sana det siste året, er fly med nødhjelp fra FN og andre hjelpeorganisasjoner.

Saudi-Arabia gikk til krig mot Houthi-opprørerne i mars 2015 i spissen for en regional koalisjon. Tidligere i måneden innførte koalisjonen full blokade av landet og stengte grensene, havnene og luftrommet.

FN og 20 hjelpeorganisasjoner protesterte og advarte mot den verste sultkatastrofen på flere tiår dersom blokaden ikke ble hevet. Saudi-Arabia har siden lettet noe på blokaden, men ifølge FNs nødhjelpskontor (OCHA) må den heves helt for å få inn nok nødhjelp.

Over 10.000 mennesker er drept siden Saudi-Arabia gikk til krig mot Houthi-opprørerne, 3 millioner er drevet på flukt, og nærmere 20 millioner er helt avhengige av matvarehjelp utenfra.