Solberg-bronse etter fjerdeplass i VM-avslutningen

Petter Solberg, her i aksjon i et tidligere løp, ble nummer fire i sesongavslutningen i Killarney søndag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Petter Solberg ble firer i sesongens siste VM-runde i rallycross. 42-åringen kjempet om VM-sølv sammenlagt i Sør-Afrika, men måtte nøye seg med bronse.

Kun ett poeng skilte ned fra Solberg til bronseplasserte Mattias Ekström før helgens kjøring i sørafrikanske Killarney. Dessverre for Solberg tok svensken, som ble annenmann i finalen søndag, seg forbi ham på listen til slutt. Dermed ble det bronse på Solberg.

Solberg kjempet og kjempet for å ta seg forbi Ekström i finalen, men svensken holdt unna.

Ekström-ros

VM-vinner Johan Kristoffersen, lagkamerat av Solberg, sikret seieren i Sør-Afrika. Han har imponert stort denne sesongen. Volkswagen-fører Kristoffersson vant sammenlagtkampen med sine 316 poeng. Ekström endte på 256, mens Solberg hadde 251. Andreas Bakkerud (6.-plass) hadde 194 poeng til slutt.

– Vi håpet på sølv til Petter, men Mattias gjorde en sterk konkurranse. Petter hadde ikke sitt beste løp. Selv er jeg godt fornøyd med seieren, sa Johan Kristoffersson etter finalen.

Evjen imponerte

Andreas Bakkerud ble fjerdemann i første semifinale, noe som gjorde at han så vidt misset finaleplass søndag.

Helgens avsluttende VM-runde var tidenes første på afrikansk jord.

Sondre Evjen tok seg til finale i RX2-klassen. Der endte han på en flott annenplass, 5,668 sekunder bak den franske vinneren Cyril Raymond. Amerikanske Tanner Whitten ble treer.