Meny

Manglende intern tillit til May

40 av hennes egne parlamentsmedlemmer sier de ikke har tillit til statsminister Theresa May. Arkivfoto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias statsminister Theresa May står ikke høyt i kurs i egne rekker for tiden. 40 konservative parlamentsmedlemmer har ikke tillit til lederen.

Ifølge The Sunday Times har 40 av toryenes 315 representanter i Underhuset skrevet under på et brev der de erklærer at de ikke lenger har tiltro til May. Det er bare åtte underskrifter færre enn det som kreves for å utløse en avstemning om partiledervervet og dermed også statsministerposten.

Mays posisjon har vært utsatt etter at hun ikke lyktes med å styrke maktgrunnlaget i sommerens nyvalg. Mens regjeringen forhandler med EU om brexit, er det konservative partiet splittet.

Det hjelper ikke på situasjonen at to av partiets statsråder har måttet trekke seg de siste ukene. Forsvarsminister Michael Fallon måtte gå etter anklager om upassende seksuell atferd, mens bistandsminister Priti Patel gikk av da det ble kjent at hun hadde hatt hemmelige møter med høyt plasserte israelske tjenestemenn.

(©NTB)

Populært