Meny

Meyer har ankommet Finansdepartementet

SSB-sjef Christine Meyer ankommer Finansdepartementet for å møte finansminister Siv Jensen (Frp). Meyer ønsket ikke å si noe til den frammøtte pressen. Flere medier meldte torsdag at hun kommer til å gå av. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SSB-direktør Christine Meyer har ankommet til sitt tredje møte på kort tid med finansminister Siv Jensen (Frp). Det er ventet at Meyer vil gå av.

Direktøren sa ikke stort da hun ankom departementet til det mange beskriver som et skjebnemøte. Meyer ankom alene og sa at hun ikke ville si noe før etter møtet med finansministeren.

Etter møtet i departementet skal det være et allmøte i SSB klokken 11 fredag formiddag. Da er det ventet at Meyer vil informere om sin avgang, slik flere medier meldte torsdag.

Meyer har to ganger de siste dagene vært i møter med Jensen på grunn av stor uro knyttet til en planlagt omorganisering i Statistisk sentralbyrå.

Den omfattende omorganiseringsprosessen innebærer blant annet at 25 forskere skal flyttes fra forskningsavdelingen til statistikkavdelingen. Det har skapt uro ettersom seniorforsker Erling Holmøy, som står bak det mye omtalte innvandrerregnskapet, ikke får fortsette i forskningsavdelingen.

Meyer har tidligere omtalt innvandrerregnskapene som «et sårt punkt» og er blitt beskyldt for å ha politiske motiver for omorganiseringen. Dette har hun kontant avvist.

Både ledelsen i Finansdepartementet og styret i SSB skal ha advart Meyer mot å gå for fort fram i den omfattende omstillingsprosessen.

(©NTB)

Populært