Egeland advarer om at nær 30 sivile syrere vil dø uten evakuering

Mangel på mat og medisinsk hjelp gjør situasjonen stadig mer desperat i Øst-Ghouta i Syria. Denne lille jenta døde i oktober, kort tid etter at bildet ble tatt. Foto: AP / NTB scanpix
Mangel på mat og medisinsk hjelp gjør situasjonen stadig mer desperat i Øst-Ghouta i Syria. Denne lille jenta døde i oktober, kort tid etter at bildet ble tatt. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Om lag 400 syke og sårede sivile syrere har ifølge FN akutt behov for å bli evakuert fra Øst-Ghouta utenfor Damaskus. 29 av dem risikerer å dø innen kort tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Rundt 400 menn, kvinner og barn må evakueres nå, sa Jan Egeland på en pressekonferanse i FNs hovedkvarter i Genève torsdag.

Alle har behov for akutt medisinsk hjelp, og 29 av dem kommer til å dø hvis de ikke blir evakuert umiddelbart, ifølge Egeland, som leder FNs humanitære innsatsgruppe for Syria. Blant disse er det 18 barn.

Øst-Ghouta er en av de siste områdene i Syria som er kontrollert av opprørere. Det var her flere hundre mennesker mistet livet i et kjemisk angrep i 2013.

Folk i Ghouta befinner seg nå i «lidelsenes sentrum», ifølge Egeland.

Det antas at 400.000 mennesker befinner seg i det beleirede området, som siden september har vært helt avsperret.

FN-kolonner med nødhjelp er innbyggernes eneste livslinje, men disse blir ofte stanset slik at hjelpen ikke kommer fram.

– Det kan ikke fortsette på denne måten. Hvis vi bare kan bringe en del av det som er nødvendig inn, så blir det total katastrofe, sier Egeland, som til daglig er leder i Flyktninghjelpen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden