Meny

To personer pågrepet for museumsbrekk i Bergen

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn er pågrepet og siktet for å ha brutt seg inn på Universitetsmuseet i Bergen i august og stukket av med 400 gjenstander fra vikingtiden og jernalderen.

Ifølge Bergensavisen blir de to pågrepne framstilt for varetektsfengsling torsdag. Politiet skal ha beslaglagt flere gjenstander som stammer fra tyveriet.

Det var mandag 14. august de museumsansatte oppdaget at noen i løpet av helgen hadde tatt seg inn i museet via et stillas og et vindu i sjuende etasje. Flere hundre uerstattelige gjenstander var borte.

– Det er et betydelig antall. Dette er ikke et innbrudd der noen har kommet seg inn og rasket med seg noe. Vi blir mer og mer fortvilet etter hvert som listen over stjålne gjenstander blir lengre, sa fagdirektør Henrik von Achen ved Universitetsmuseet i Bergen til NTB.

I september opplyste politiet at de hadde funnet DNA-profiler etter tyveriet, som de håpet at kunne bidra til å oppklare saken.

Politiadvokat Linn Revheim ønsker ikke å kommentere saken eller fengslingsmøtet som går for lukkede dører. Den første som ble fremstilt for varetektsfengsling er en mann i begynnelsen av 40-årene fra Bergen, ifølge BA.

(©NTB)

Populært