Meny

Kristin Halvorsen bekymret for SSB-endringer

Kristin Halvorsen stiller seg i den lange rekken av folk som er kritiske til den foreslåtte omorganiseringen i SSB. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere finansminister og nåværende direktør for Cicero Senter for klimaforskning, Kristin Halvorsen, er bekymret for omorganiseringsplanene i SSB.

– Cicero benytter seg av modeller fra Statistisk sentralbyrå som blant annet brukes til å vurdere effekten av klimapolitikk på norsk økonomi og energimarkedene. Kvaliteten på modellene henger nøye sammen med om de utvikles forskningsnært. Hos oss er det forskere som er bekymret for om disse modellene fortsatt vil utvikles og forbedres etter omleggingen, sier Halvorsen til VG.

Ledelsen i SSB vil ikke svare på kritikken før SSB-direktør Christine Meyers tredje møte med finansminister Siv Jensen (Frp) fredag denne uken.

SSB er i ferd med å gjennomføre en større omorganisering av byrået under ledelse av Meyer. 25 forskere har fått beskjed om at de skal flyttes fra forskningsavdelingen og få nye oppgaver, selv om de får beholde forskertittelen. En av dem er den profilerte SSB-forskeren Erling Holmøy.

Flere har uttrykt seg svært kritisk om planene, og Meyer måtte på oppvaskmøte hos finansminister Siv Jensen 30. oktober. Onsdag var hun på nok et møte med Jensen, og fredag skal de to møtes på nytt.

– Jeg regner med at Siv Jensen også følger nøye med på behovet for gode modeller til klimaforskningen, og ikke bare når det gjelder statistikk på innvandring, sier Halvorsen.

(©NTB)

Populært