Meny

Tom Cruise i gang med stuntscener på Preikestolen

Mission Impossible-innspilling på Preikestolen utenfor Stavanger. Filmteamet rigger opp og gjør klar til innspilling. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en dårlig start på Rogalands-oppholdet er Tom Cruise i gang med innspillingen av scener til Hollywood-produksjonen «Mission Impossible 6» på Preikestolen.

Ifølge Stavanger Aftenblad startet filmteamet tidlig å fly helikopterturer inn til fjellplatået allerede klokka 6.30 onsdag morgen, trolig fordi værutsiktene utover dagen er dårlige.

Hollywood-skuespilleren er i Rogaland for å spille inn stuntscener ved det berømte utsiktspunktet til den neste Mission Impossible-filmen. Det amerikanske filmteamet rakk å filme noen snutter i strålende sol mandag ettermiddag, men deretter har værgudene strittet imot.

Henger i tau

Tom Cruise Foto: NTB scanpix

Tirsdag skulle være første hele innspillingsdag, men sterk vind gjorde det vanskelig for helikoptrene å lande på fjellet. Dermed gikk hele opplegget i vasken.

Direktebilder fra TV 2 viser at det onsdag morgen er full aktivitet oppe på fjellet. Flere ganger i løpet av morgenen har man sett en person henge ned i tau fra stupet og klatre opp de siste meterne langs den spektakulære fjellveggen, slik det er planlagt at Tom Cruise skal gjøre.

Scenene som skal spilles inn på Preikestolen er spådd å få en sentral rolle i «Mission Impossible 6».

Lavt skydekke

Filmopptakene skal etter planen være ferdige torsdag ettermiddag. Været for den siste perioden er ikke spådd å bli bedre enn de første dagene.

Forsand 20171107. Mission Impossible-innspilling på Preikestolen i Forsand kommune utenfor Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Det kan bli ganske kaldt der oppe på Preikestolen, ja. Onsdag blir det lignende vær som det var tirsdag. Det blir ikke fullt så kraftig vind, men i stedet kommer det litt regn, sier vakthavende meteorolog Arnfinn Tjøstheim ved Værvarslinga for Vestlandet til Stavanger Aftenblad.

Så langt har utsikten fra Preikestolen vært god denne uken, men nå er også den truet. Utpå ettermiddagen onsdag kommer skydekket inn og legger seg lavt rundt fjellet, som ligger 604 meter over Lysefjorden.

– Det er ikke sikkert at skyene vil legge seg helt ned på platået. Men det blir heller ikke den helt store utsikten, sier meteorologen.

Ifølge Yr er det onsdag morgen rundt 3 plussgrader, overskyet og svak vind på Preikestolen.

Populært