Meny

Norge og EU nærmer seg enighet om bankinnskudd

Finansminister Siv Jensen (Frp) var tirsdag i Brussel, der hun og resten av EFTA-landene deltok på et finansministermøte med EU. Fra venstre: Adrian Hassler (statsminister og finansminister i Liechtenstein), Benedikt Jóhannesson (finansminister på Island), Siv Jensen og Johann N. Schneider-Ammann (økonomiminister i Sveits). Foto: Norges delegasjon til EU, Simon Johannsson / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansminister Siv Jensen (Frp) mener det nå er bevegelse i den langvarige konflikten mellom Norge og EU om garantiordningen for bankinnskudd.

Finansministeren var tirsdag på besøk i Brussel. Der diskuterte hun innskuddsgarantien med EU-kommisjonens visepresident Valdis Dombrovskis.

– Jeg må si jeg opplever at det er bevegelse. Jeg har håp om at vi kan finne en løsning i denne saken i overskuelig framtid, sier Jensen til NTB etter møtet.

Hun vil ikke avsløre hva slags løsning hun ser for seg, men sier det nå kommer positive signaler.

– Dette har veldig lenge vært en viktig sak for Norge. Det er viktig at vi nå opplever å bli lyttet til. Jeg tror på bevegelse, sier Jensen.

– Betyr det at det er EU som beveger seg, eller er det Norge som beveger seg?

– Det betyr iallfall at vi beveger oss mot en løsning.

Norge og EU har kranglet om innskuddsgarantien siden 2008. Krangelen bunner i at Norge i dag har en langt bedre innskuddsgaranti enn det EU tillater.

Den norske garantien dekker innskudd på opptil 2 millioner kroner. I EU er grensa satt til 100.000 euro, altså under halvparten av det norske nivået.

(©NTB)

Populært