Norge og EU nærmer seg enighet om bankinnskudd

Finansminister Siv Jensen (Frp) var tirsdag i Brussel, der hun og resten av EFTA-landene deltok på et finansministermøte med EU. Fra venstre: Adrian Hassler (statsminister og finansminister i Liechtenstein), Benedikt Jóhannesson (finansminister på Island), Siv Jensen og Johann N. Schneider-Ammann (økonomiminister i Sveits). 
Foto: Norges delegasjon til EU, Simon Johannsson / NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen (Frp) var tirsdag i Brussel, der hun og resten av EFTA-landene deltok på et finansministermøte med EU. Fra venstre: Adrian Hassler (statsminister og finansminister i Liechtenstein), Benedikt Jóhannesson (finansminister på Island), Siv Jensen og Johann N. Schneider-Ammann (økonomiminister i Sveits). Foto: Norges delegasjon til EU, Simon Johannsson / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Finansminister Siv Jensen (Frp) mener det nå er bevegelse i den langvarige konflikten mellom Norge og EU om garantiordningen for bankinnskudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finansministeren var tirsdag på besøk i Brussel. Der diskuterte hun innskuddsgarantien med EU-kommisjonens visepresident Valdis Dombrovskis.

– Jeg må si jeg opplever at det er bevegelse. Jeg har håp om at vi kan finne en løsning i denne saken i overskuelig framtid, sier Jensen til NTB etter møtet.

Hun vil ikke avsløre hva slags løsning hun ser for seg, men sier det nå kommer positive signaler.

– Dette har veldig lenge vært en viktig sak for Norge. Det er viktig at vi nå opplever å bli lyttet til. Jeg tror på bevegelse, sier Jensen.

– Betyr det at det er EU som beveger seg, eller er det Norge som beveger seg?

– Det betyr iallfall at vi beveger oss mot en løsning.

Norge og EU har kranglet om innskuddsgarantien siden 2008. Krangelen bunner i at Norge i dag har en langt bedre innskuddsgaranti enn det EU tillater.

Den norske garantien dekker innskudd på opptil 2 millioner kroner. I EU er grensa satt til 100.000 euro, altså under halvparten av det norske nivået.