Meny

Industriomsetningen økte i tredje kvartal

Omsetningen i industrien i Norge økte med 1,4 prosent i løpet av tredje kvartal i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Unntaket er den siste måneden i kvartalet, da den ble en nedgang på 0,4 poeng. Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Industriomsetningen økte med 1,4 prosent i tredje kvartal i år, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Den siste måneden var det imidlertid en nedgang.

Det er særlig bygging av skip og oljeplattformer som trekker opp omsetningen. Dette skyldes flere store leveranser som var ferdigbygget i løpet av dette kvartalet.

Høyere omsetning i næringsmiddelindustrien, og da særlig omsetningsvekst for produsenter innenfor bearbeiding og konservering av fisk og fiskefôr, bidro også til veksten.

Også næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri hadde omsetningsvekst, mens næringsgruppene maskinindustri, metallvareindustri og maskinreparasjon- og installasjon opplevde en nedgang i tredje kvartal. Disse næringene retter seg hovedsakelig mot olje- og gassindustrien.

Industriomsetningen fra august til september viser imidlertid en mindre nedgang på 0,4 prosent sammenlignet med samme månedsperiode året før. Unntaket denne måneden var oppgangene i to av de tre næringene som i tremånedersperioden hadde tilbakegang, nemlig maskinreparasjon- og installasjon og metallvareindustrien.

Sistnevntes oppgang kom særlig blant produsenter av våpen og ammunisjon, viser tallene fra SSB.

(©NTB)

Populært