Meny

Pentagon: Ingen sivile ofre i amerikansk Afghanistan-angrep

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske forsvaret sier det ikke har funnet bevis som tyder på at det var sivile ofre etter luftangrepet i Kunduz i Afghanistan fredag.

Lokale myndigheter hevdet i helgen at titalls sivile var drept i luftangrep i distriktet Chahardara. Både anslagene og detaljene i påstandene varierte. Et medlem av provinsrådet sa søndag at 22 sivile var drept og ytterligere 40 såret.

De amerikanske styrkene i Afghanistan sier i en uttalelse tirsdag at «en rekke fiendtlige krigere» ble drept i angrepet, men sier deres egne, uavhengige granskning ikke ha funnet bevis for at sivile ble drept.

– Ingen sykehus eller klinikker i området har meldt at de har behandlet personer som er såret i en væpnet konflikt, heter det videre i uttalelsen.

USA har trappet opp luftangrepene etter at Donald Trump kunngjorde en ny strategi for innsatsen i Afghanistan. I de første ni månedene i år var antall sivile ofre for amerikanske og afghanske luftangrep 52 prosent høyere enn i fjor. Ifølge en FN-rapport ble 205 personer drept fra januar til september. 261 ble såret.

(©NTB)

Populært