Meny

Dødstallet fortsetter å stige i Vietnam

Gatene i det populære og pittoreske reisemålet Hoi An sto under vann etter tyfonen Damrey, som har kostet over 60 mennesker livet. Hau Dinh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallet på døde i Vietnam etter tyfonen Damrey fortsetter å stige og er tirsdag oppe i 69. 30 personer er fortsatt savnet.

Bare i provinsen Khanh Hoa, der den populære feriebyen Nha Trang ligger, er det meldt om 27 døde etter tyfonen, som er den kraftigste som har rammet landet på 16 år.

Over 35.000 mennesker, blant dem mange utenlandske turister, ble evakuert før tyfonen traff land på den sentrale delen av kysten lørdag. Tyfonen har brakt med seg kraftig regnvær og vindhastigheter på 36 meter i sekundet, opplyser vietnamesiske myndigheter.

Ekstrem nedbør den siste uken har ført til oversvømmelser på over halvannen meter i mange byer, og enkelte områder er derfor uten veiforbindelse. I byen Hoi An har tusenvis av turister vært værfaste på grunn av Damrey. Også Hue, den gamle keiserlige hovedstaden, er oversvømt.

Stormen skal ha ødelagt rundt 23.000 hus og skadd 40.000 andre. Kraftledninger og trær er også blåst ned. Ti lasteskip og nesten 1.300 fiskebåter har sunket.

Damrey rammet dager før den globale APEC-konferansen skal avvikles i landet. Den kinesiske presidenten Xi Jinping, USAs president Donald Trump og Russlands president Vladimir Putin er blant dem som skal delta.

(©NTB)

Populært