Meny

Oselie vant årets Melodi Grand Prix junior

MGPjr 2017 Melodi Grand Prix junior i Telenor Arena på Fornebu. Oselie Henden fremfører bidraget «Verda vår» under mgpjr-finalen lørdag kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strålende glad vant 14 år gamle Oselie Henden fra Nordfjordeid musikkonkurransen MGPjr 2017.

Låten «Verda vår», som handlet om flyktningkrisen og at en ikke kan la være å bry seg, gikk åpenbart rett hjem i målgruppen til barnesangkonkurransen i regi av NRK.

– Alle håper jo på å vinne, jeg unner alle sammen og vinne, men det ble meg, sa den strålende fornøyde til jenta da seieren var et faktum.

I år var det tredje gang Oselie meldte seg på konkurransen, skriver NRK.

Det er også tredje året på rad at deltakere fra Eid kommune vinner sangkonkurransen.

Før finalen fikk 14-åringen tips fra fjorårets vinnere, Vilde og Anna.

– De sa at jeg bare måtte gå ut og kose meg, forteller Oselie og legger til at hun koste seg på scenen.

– Jeg trodde det skulle bli gøy, men dette overgikk alle forventninger.

Med 15.000 publikummere i Telenor Arena på Fornebu utenfor Oslo og et arrangement som ikke har stått tilbake for den «voksne» Melodi Grand Prix-finalen konkurrerte ti finalister om førsteplassen lørdag kveld.

Ella Lockert Postl med låta «Pop, drop, dab», Eirik Lyng med «Her for deg», Magnus Winjum-Anderssen med «Alt er herlig» og altså Oselie Henden var de fire av de opprinnelig ti finalistene som gikk videre etter første runde og ble superfinalister.

Fire av de ti bidragene i konkurransen handlet om flyktningkrisen.

I alt 1.255 bidrag ble påmeldt til årets konkurranse. MGPjr startet i 2002 og er en sangkonkurranse for barn. Det er en åpen konkurranse hvor man kan sende inn sine bidrag.

(©NTB)

Populært