Meny

Rørt Trump minnet falne soldater på Hawaii

Video: Donald og Melania Trump la ned en blomsterkrans foran minnesmerket etter de falne i Pearl Harbor-angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Donald Trump sier han aldri kommer til å glemme fredagens markering på Hawaii, der han minnet de 2.400 som ble drept i Pearl Harbor-angrepet.

Over 2.400 mennesker ble drept og 21 amerikanske krigsskip og 188 kampfly ble ødelagt i Japans angrep mot den amerikanske stillehavsflåtens base på Hawaii 7. desember 1941. Angrepet førte til at USA ble trukket med i andre verdenskrig.

Fredag ankom Trump Hawaii som første stoppested på en nesten to uker tur til fem asiatiske land som del av den lengste diplomatiske reisen en amerikansk president har gjort på flere tiår.

Trump og førstedame Melania Trump steg ut av presidentflyet Air Force One i solskinnet og ble ønsket velkommen til Hawaii med lei, de tradisjonelle blomsterkransene som legges rundt halsen.

Ved solnedgang besøkte Trump-paret Pearl Harbor-minnesmerket. Der kastet de hvite blomsterblader i ned i minnesmerkets vann, etter først å ha lagt ned krans i en seremoni ved veggen som ærer alle som ble drept under angrepet.

Trump besøkte også stillehavskommandoens hovedkvarter.

– En dag jeg aldri kommer til å glemme, skrev Trump på Twitter etterpå, og takket for den «vakre» og «varme» velkomsten til Hawaii.

Lørdag setter Trump-paret og det tallriket følget seg på flyet med kurs for Japan.

(©NTB)

Populært