Meny

Britisk parlamentsmedlem suspendert etter trakasseringsanklager

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det konservative partiet suspenderte fredag kveld parlamentsmedlemmet Charlie Elphicke etter «alvorlige anklager» mot ham.

«Charlie Elphicke tas ut av tjeneste etter alvorlige anklager som er videresendt til politiet», heter det i en uttalelse.

Elphicke skriver selv på Twitter: «Partiet tipset pressen før jeg ble informert om min suspensjon. Jeg vet ingenting om hva anklagene handler om og nekter for å ha gjort noe galt».

Michael Fallon trakk seg som britisk forsvarsminister onsdag kveld. Han innrømmet å ha befølt journalisten Julia Hartley-Brewer under en middag i regi av det konservative partiet for 15 år siden.

Statsminister Theresa May har tatt til orde for at Parlamentet må ta i bruk sterkere skyts og granske anklager om seksuell trakassering begått av folkevalgte. Fredag offentliggjorde hun nye etiske regler for partiets medlemmer.

I tillegg vil det bli etablert en «hotline», hvor det kan rapporteres om brudd på regelverket.

Andre politikere

Andre konservative politikere er også i søkelyset i forbindelse med overgrepsanklager, blant dem Mays nære medarbeider og visestatsminister Damian Green. Han anklages for å ha kommet med tilnærmelser mot en 30 år yngre journalist, noe han benekter.

En annen statsråd i Mays regjering skal ha bedt sekretæren sin om å kjøpe sexleketøy til seg.

#metoo

Opposisjonspartiet Labour suspenderte torsdag parlamentsmedlem Kelvin Hopkins etter beskyldninger om at han har sendt lugubre tekstmeldinger og oppført seg upassende.

Skandalen som nå utfolder seg i britisk politikk, kommer i kjølvannet av den omfattende #metoo-kampanjen i sosiale medier, der kvinner forteller om seksuell trakassering og seksuelle overgrep.

(©NTB)

Populært