Meny

FN: Minst 30 døde da båt sank i Middelhavet

Redningsmannskaper har hentet 30 døde mennesker opp av Middelhavet etter et båtforlis, opplyser EU-styrken som er satt inn i kampen mot menneskesmuglere.

EU-operasjonen Navfor Med Sophia opplyser fredag kveld at 64 overlevende er berget etter at det oppblåsbare fartøyet begynte å ta inn vann i Middelhavet.

«Mange redningsoperasjoner i Middelhavet de siste timene. Dessverre er mange døde (minst 30 så langt) og mange flere er savnet», heter det i en Twitter-melding fra FNs høykommissær for flyktninger sent fredag kveld.

263 berget

– En vanskelig dag her i det sentrale Middelhavet. Nok en gang har ulike aktører til sjøs og i lufta, uavhengig av deres uniform, mål eller kapasitet, demonstrert at de er fast bestemt på å berge menneskeliv til sjøs, sa EU-styrken på sin Facebook-side fredag kveld.

Der heter det at totalt 263 mennesker er berget på vei over Middelhavet til Europa. Blant dem var 146 mennesker som ble reddet av et spansk skip som deltar i EU-styrken.

Fredag ankom også en båt med 175 syriske flyktninger den nordvestlige kysten av Kypros, som ligger lengst øst i Middelhavet. 81 menn, 59 barn og 35 kvinner ble brakt trygt i land etter å ha lagt ut på reisen fra Tyrkia, opplyser kypriotisk politi.

30 prosent færre

Ifølge Italias innenriksdepartement har over 111.000 flyktninger og migranter ankommet sjøveien til landet så langt i 2017. Det er 30 prosent færre sammenlignet med samme periode i fjor.

Totalt har 150.000 mennesker ankommet Europa via Middelhavet så langt i år, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Minst 2.826 mennesker har mistet livet på veien.

(©NTB)

Populært