Meny

Belgia: Puigdemonts arrestordre haster ikke

Catalonias avsatte president Carles Puigdemont fikk massiv oppmerksomhet da han holdt en pressekonferanse i Brussel tirsdag, dagen etter at han forlot Spania, der han er siktet for blant annet opprør. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Belgisk påtalemyndighet bekrefter at de har mottatt Spanias ordre om å pågripe Catalonias avsatte leder. Men det er ingen hastesak, påpeker Brussel.

– Jeg kan bekrefte at vi faktisk har mottatt arrestordren, sier den føderale påtalemyndighetens talsmann Eric Van Der Sijpt fredag kveld.

Spansk påtalemyndighet ba torsdag en spesialdomstol i Madrid om å utstede arrestordrer for den avsatte regionspresidenten Carles Puigdemont og fire eksministre som mandag flyktet til Brussel. Kjennelsen kom først fredag kveld, og påtalemyndigheten sier et avhør av Puigdemont kan komme til å skje i løpet av de kommende dagene.

– Vi kommer til å studere den og overlate den til en forhørsdommer. Det kan skje i morgen, dagen etter eller til og med mandag, sier Van Der Sijpt og tilføyer:

– Vi har ikke noe hastverk.

De fem katalanske politikerne er ettersøkt i Spania for blant annet opprør, oppvigleri og underslag i forbindelse med forsøket på løsrive regionen Catalonia fra Madrids styre.

(©NTB)

Populært