Oslo Ap krever at «oktoberbarna» får sakene sine revurdert

Frode Jacobsen, leder i Oslo Ap, krever svar fra utenriksdepartementet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Frode Jacobsen, leder i Oslo Ap, krever svar fra utenriksdepartementet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiets største lokallag krever at de såkalte oktoberbarna som skal returneres til Afghanistan, får sakene sine revurdert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forrige uke la SV, MDG og Rødt fram et forslag om midlertidig stans av alle returer til Afghanistan, men Ap avviste forslaget. Tirsdag kveld vedtok Oslo Ap enstemmig fem punkter som skal legges til grunn for arbeidet knyttet til den aktuelle asylpolitikken, skriver Dagsavisen.

– Jeg håper Stortingsgruppa tar signalene fra grasrota i denne saken. Vi mener Arbeiderpartiet må ta en grundig vurdering på dette, sier Agnes Viljugrein, leder i Oslo AUF, til avisen.

«Dersom utenriksministeren ikke raskt kan godtgjøre at det er trygt å returnere disse asylsøkerne til Afghanistan, skal returnering stoppes», heter det i vedtaket.

– Vi mener det har blitt reist såpass mye tvil om dette at utenriksministeren nå må komme på banen og dokumentere at det er sikkert å sende dem tilbake, sier Frode Jacobsen, leder i Oslo Ap, til avisen.

Oktoberbarna er enslige mindreårige asylsøkere som fikk midlertidig opphold fram til de fylte 18, og som nå når de blir myndige skal sendes tilbake til Afghanistan.