Palestinsk søskenpar skutt av israelske soldater

Artikkelen fortsetter under annonsen

En palestinsk 26-åring ble drept og søsteren hans ble såret da Israelske soldater åpnet ild mot bilen de kjørte på den okkuperte Vestbredden tirsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Soldatene skjøt mot bilen mellom den palestinske landsbyen Nabi Saleh og den ulovlige israelske bosetningen Halamish, rundt 50 kilometer nordvest for Ramallah.

– Soldatene oppfattet bilen som en trussel og skjøt derfor mot den, heter det i en kunngjøring fra den israelske hæren. Hendelsen blir nå gransket, opplyses det videre.

Ifølge det palestinske helsedepartementet ble 26 år gamle Mohammed Mussa drept på stedet, mens søsteren hans ble truffet i skulderen og er utenfor livsfare.

Over 300 palestinere er drept av israelske soldater og bosettere siden oktober 2015, de fleste av dem ifølge israelske myndigheter etter å ha truet eller angrepet soldater med kniv eller i forbindelse med andre angrep.

51 israelere, to amerikanere, to jordanere, en eritreer, en sudaner og en brite er i løpet av samme periode drept i slike angrep.

Mandag ble åtte palestinere drept da israelske styrker sprengte det de hevder var en «terror-tunnel» under grensa mellom Gazastripen og Israel.

Gazastripen har vært beleiret siden Israel trakk seg ut av enklaven i 2005.