Åpen for alle - alltid

Vestlendingene vil tilby folke-OL

Voss har lang tradisjon n for vintersport, og er en sentral i vestlendingenes planer for en mulig søknad om vinter-OL i 2030. Bildet er fra finalen i parallellkulekjøring under freestyle-VM i Myrkdalen utenfor Voss i 2013.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Voss har lang tradisjon n for vintersport, og er en sentral i vestlendingenes planer for en mulig søknad om vinter-OL i 2030. Bildet er fra finalen i parallellkulekjøring under freestyle-VM i Myrkdalen utenfor Voss i 2013. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Idrettsrådene i Bergen og på Voss vil lage et tilbud til et vinter-OL i 2030 med færre øvelser, mindre haller og mindre pampefaktor. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Idrettsrådene i Bergen og på Voss har opprettet aksjeselskapet Idrettens Olympiade AS, som bygger videre på en mulighetsstudie for et Vestlands-OL utført av selskapet Opus. Visjonen er å få til et OL i Bergen, Stavanger og Voss.

– Vi har jobbet lenge med dette. Hvis Norge skal søke om et OL i løpet av de neste årene, tenker vi at det er Vestlandets tur. Nå skal vi se om det er interesse. Det må idretten selv avgjøre, forteller styreleder i Voss idrettsråd og nyutnevnt leder av Idretts Olympiade AS, Olav Farestveit, til Bergensavisen.

Farestveit påpeker at de ser for seg et mindre OL, med færre øvelser.

– De klare signalene fra IOC er at man fremover kan søke på egne premisser. Det vil vi utnytte. Dette kan avgjøre en mulig OL-strid, sier han.

Vestlendingene er ikke de eneste som drømmer om en mulig OL-søknad i disse dager. Innlandet, med Lillehammer i spissen, har fått kommunal støtte til en OL-utredning, mens Telemark annonserte mandag at de ønsker et OL til sitt distrikt.