Mourinho mener Lukaku fortjener mer oppbakking fra fansen

Romelu Lukaku har vært fantastisk i sine første måneder som Manchester United-spiller, mener manager José Mourinho. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Romelu Lukaku har vært fantastisk i sine første måneder som Manchester United-spiller, mener manager José Mourinho. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Romelu Lukaku har spilt fem strake kamper uten å score. Ifølge manager José Mourinho er det ingen grunn for Manchester United-fansen å rynke på nesa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den belgiske kraftspissen fikk en forrykende start på United-karrieren. Etter ti kamper i ulike turneringer sto Lukaku med elleve mål. Men den siste tiden har han ikke klart å finne nettmaskene.

De siste dagene har Mourinho flere ganger antydet at United-fansen ikke gir Lukaku nok støtte.

– Fans er fans. Jeg er blitt fortalt at siden fansen betaler for billettene sine, har de rett til å uttrykke seg fritt og dele sine meninger som de vil. Men min jobb er å beskytte spillerne når jeg føler de fortjener det, og jeg mener Romelu er en av spillerne som bør være urørlig når det kommer til respekt, sier Mourinho før tirsdagens hjemmemøte med Benfica i mesterligaen.

Hyllest

Lukaku traff stolpen under 1-0-seieren mot Tottenham lørdag. 24-åringen var også nest sist på ballen da Anthony Martial noen minutter senere scoret vinnermålet.

– Det er ikke én treff i stolpen eller en redning fra motstanderens keeper som kan nedjustere Romelus bidrag fra å være topp klasse. Han spiller ekstremt bra for oss. Det er fantastisk det han gjør for laget. Å spille fotball og være spiss handler ikke bare om å score mål, mener Mourinho.

United-manageren avfeier snakk om at Lukaku blir usynlig på banen når han ikke scorer. Han føler belgieren ga Tottenham-spillerne Toby Alderweireld, Jan Vertonghen og Eric Dier en fysisk tøff batalje på Old Trafford.

Vil bli gruppevinner

Seier mot Benfica tirsdag vil sikre Manchester United en plass i mesterligaens åttedelsfinale. Ifølge Mourinho blir laget hans stadig sterkere i Europa.

– Det er en logisk utvikling. Vi spilte og vant europaligaen forrige sesong, mens vi nå spiller i mesterligaen. Jeg mener vi er mye bedre nå enn for ett, to og tre år siden. Målet vårt er å vinne gruppen. Vi ønsker å gå videre som gruppevinner.

United står med full pott (ni poeng) etter tre kamper i gruppe A. Storklubben topper tre poeng foran Basel, mens treer CSKA Moskva er ytterligere tre poeng bak. Benfica står overraskende med null poeng.

Personvernpolicy