Minst 20 drept i Boko Haram-angrep i Kamerun og Nigeria

Minst 20 personer er drept og et tosifret antall er såret i flere Boko Haram-angrep i Kamerun og i Nigeria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ene angrepet var rettet mot landsbyen Gouderi i Kamerun. En talsperson for lokale myndigheter sier at elleve personer ble «slaktet» natt til mandag.

Lokale myndigheter mener angrepet trolig var hevn for at flere medlemmer av den ytterliggående islamistgruppa Boko Haram nylig ble pågrepet i landsbyen.

– Boko Harams streiftog i Gouderi var et hevnangrep, sier vedkommende.

Tidlig mandag morgen ble minst fem sivile drept i et selvmordsangrep mot en moské i Aijiri Yala, like nord for delstatshovedstaden Borno i Maiduguri nordøst i Nigeria. En selvmordsbomber slo til under morgenbønnen. I tillegg ble flere såret, opplyser lokale myndigheter.

Senere mandag ble det meldt om at fire personer, blant dem en mor og hennes to barn, ble drept da kjøretøyet de satt i, kjørte på en mine nær byen Banki på nigeriansk side av grensen til Kamerun. I tillegg ble ni personer såret da minen eksploderte, ifølge kilder AFP har snakket med.

Minst 20.000 mennesker er drept siden Boko Haram grep til våpen nord i Nigeria i 2009. Konflikten har siden spredt seg til nabolandene Tsjad, Kamerun og Niger.

Opprørsgruppen anklages for drap på over 2.000 sivile og medlemmer av sikkerhetsstyrkene i Kamerun, og tusenvis av andre er tatt til fange og bortført, ifølge tankesmia International Crisis Group (ICG).

Personvernpolicy