Real Madrid gikk på smell i Catalonia

Real Madrid og Cristiano Ronaldo fikk et tøft møte med Girona i Catalonia søndag. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stjernegalleriet til Real Madrid klarte ikke å overliste Catalonia-klubben Girona og tapte 1-2 mot det nyopprykkede laget i La Liga søndag.

En stor marsj til støtte for et samlet Spania ble arrangert i Catalonias hjerte, Barcelona, søndag.

Demonstrasjonen ble arrangert etter noen av de mest urolige dagene i spansk politikk på flere tiår. Fredag erklærte den katalanske regionforsamlingen uavhengighet for Catalonia, som er en spansk region med delvis selvstyre.

Rett etter ga nasjonalforsamlingen i Madrid regjeringen grønt lys for å frata regionen selvstyret.

Høyt beredskapsnivå

Søndag spilte Real Madrid borte mot Girona, en annen sentral by i Catalonia. Beredskapsnivået rundt oppgjøret var hevet til det maksimale, men Zinédine Zidane og hans menn hadde ingen betenkeligheter med å gjennomføre kampen.

Bortelaget så ikke ut til å ha latt seg påvirke av den politiske uroen rundt kampen da Isco sendte Real Madrid i ledelsen etter 12 minutter.

I annen omgang svarte imidlertid Cristian Stuani for hjemmelaget i det 54. minutt, før Cristián Portu fullførte snuoperasjon fire minutter senere.

Annullert mål

Stuani var alene gjennom og kunne fort blitt tomålsscorer etter 67 minutter, men spissen chippet ballen utenfor alene med Kiko Casilla.

Zidane manet sine menn til kamp, men fikk ikke gehør. Lucas Vázquez satte ballen i mål med fem minutter igjen av kampen, men ble korrekt avblåst for offside.

Real Madrid tapte dermed for annen gang i serien denne sesongen. Det skiller åtte poeng opp til serieleder Barcelona etter søndagens tap.

Getafe snudde til 2-1-seier mot Real Sociedad søndag, mens Málaga vant med samme sifre mot Celta.

Eibar – Levante endte 2-2.